Смути с киви и чиа

Смути с киви, банан и чиа

Мисля, че бях на 5 при първата ми среща с киви. В онези години плодове, които не се отглеждаха на територията на държавата ни си бяха страхотна екзотика. Помня, че баща ми сложи в шепата ми едно киви и ме попита: „Знаеш ли това какво е?“. Аз го погледнах и компетентно отсякох – „Космат картоф!“ 🙂

След като премина първоначалният ми потрес, че е отровно зелено, лигаво и за капак, със семки, детският ми инат отстъпи пред любопитството и киви стана един от любимите ми плодове. Сега на свой ред се опитвам да го пробутвам на дъщеря ми.

Ето и един вариант за здравословна и освежаваща напитка – смути с киви, банан и чиа. Приготвя се много бързо, засищаща е и спокойно може да замести закуската, а ако се сдобиете и с подобно бурканче, може да го изпиете и в колата, докато шофирате към работното си място.

Продуктите (за 2 смутита):

1 банан

4 бр. киви

2 ч.л. чиа

Приоготвяне:

Бананът и кивито се смилат в блендер. Добавя се вода до желаната гъстота и семената чиа и отново се блендира за няколко секунди.

По желание може да се добави и лед.

Смути с киви и чиа

Свежст в бурканче

Смути с киви и чиа

Смути с киви и чиа

Смути с киви и чиа

Киви

Смути с киви, банан и чиа
Порции 2
Отпечатване
Време за готвене
5 min
Общо време
5 min
Време за готвене
5 min
Общо време
5 min
Продукти
  1. 1 банан
  2. 4 бр. киви
  3. 2 ч.л. чиа
Инструкции
  1. Бананът и кивито се смилат в блендер. Добавя се вода до желаната гъстота и семената чиа и отново се блендира за няколко секунди.
  2. По желание може да се добави и лед.
Защо не?! https://mirenaancheva.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *