мюсли с чиа

Мюсли с чиа

В забързаното ежедневие закуската често е пренебрегвано ядене. Познавам много хора, за които закуската е кафе и цигара. 🙁  Ужасно, но факт!

Ето няколко причини, поради които не трябва да се пропуска закуската:

Закуската зарежда тялото с енергия за целия ден

Сутрин тялото се нуждае от добър тласък на енергия, за да може да функционира с пълна сила през целия ден. Независимо дали се занимавате с физически или умствен труд, енергията на организма е от съществено значение за работоспособността.

Закуската контролира глада през целия ден и помага за отслабването

Сутринта тялото все още не се е събудило и е със забавен метаболизъм. За да се ускори този метаболизмът, трябва да се закусва. Когато обмяната на веществата се задвижи, тялото започва да гори калории. Ако човек пропусне закуската, рискува към обяд да е освирепял от глад и да се натъпче с много повече от необходимото му количество храна.

Закуската предпазва от стрес

Според проведени изследвания по темата, хората, които закусват са по-спокойни и уравновесени и много по-лесно се справят с ежедневния стрес.

Диетолозите твърдят, че идеалната закуска трябва да е богата на “бавни” въглехидрати и фибри, които съдържат голяма част от необходимите хранителни вещества за организма.

И така, след кратката „лекция“ колко важна е закуската, а и предвид това, че от скоро съм чиа фен,  ето и моето предложение за много лесна, бърза и безкрайно вкусна закуска за чудесен старт на деня. Вечер е необходимо да отделите само около 5 минути за приготвянето й и ще е готова за консумация сутринта. 😉

Продуктите:

200 мл. прясно мляко

1 чаша (200 мл.) мюсли

1 с.л. мед

¾ с.л. чиа

½ банан

1 мандарина

½ киви

Приготвяне:

Медът се разтваря в млякото. Добавят се мюслито и чиата и всичко се разбърква добре. Съдът се покрива с дишащо фолио или ако използвате буркан като мен, се затваря с капачка. Оставя се в хладилника за една нощ.

Сутринта се добавят нарязаните на парчета плодове и се изяжда с усмивка. 🙂

мюсли с чиа

За добър старт на деня

мюсли с чиа

Вкусно и полезно

мюсли с чиа

Здравословна закуска

Мюсли с чиа
Порции 1
Отпечатване
Време за готвене
5 min
Общо време
5 min
Време за готвене
5 min
Общо време
5 min
Продукти
  1. 200 мл. прясно мляко
  2. 1 чаша (200 мл.) мюсли
  3. 1 с.л. мед
  4. ¾ с.л. чиа
  5. ½ банан
  6. 1 мандарина
  7. ½ киви
Инструкции
  1. Медът се разтваря в млякото. Добавят се мюслито и чиата и всичко се разбърква добре. Съдът се покрива с дишащо фолио или ако използвате буркан като мен, се затваря с капачка. Оставя се в хладилника за една нощ.
  2. Сутринта се добавят нарязаните на парчета плодове .
Защо не?! http://mirenaancheva.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *