Салата от спанак и ягоди

Салата от спанак и ягоди

Това е от нещата, които не бива да сервирате на съпруга си. Особено във вечерите, когато дават мачовете от Шампионската лига (за тези дами, които по някаква причина все още не знаят кога са тези вечери, давам жокер – вторник и сряда). Ако го направите, то с положителност съпругът ви ще поиска развод. 🙂

Смея да го твърдя, защото дори и моят, който през годините е трениран на какви ли не кулинарни изстъпления, при вида на тази салата каза –  „Това ще го пропусна!“. Та, за вторник и сряда, предлагам да заложите на сигурно с рецептите тук и тук.

Но ако сте поканили на гости приятелките си, то тогава това е вашата салата. Ще ги очаровате! Единственото, което може да не им хареса е, че колкото и голямо количество да сте направили ще свърши. 🙂

В тази рецепта няма да давам количества, защото съотношението на продуктите може много да варира според личните ви предпочитания. Тук аз лично следвам максимата на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече“.

Що се отнася до балсамовата редукция, можете да си приготвите такава вкъщи. Рецептата звучи елементарна за изпълнение, но никой никъде не споменава колко е миризлива тази работа и че ако не уцелите точно кога да спрете да редуцирате, ще се сдобиете с тъмно лепило, за премахването на което от чиниите, дори миялната ви машина ще ви намрази. Затова аз използвам готова балсамова редукция. Предлагам вие да направите същото.

Продуктите:

Бейби спанак

Ягоди

Орехи

Синьо сирене

Балсамова редукция

Зехтин

Сол

Приготвяне:

Бейби спанакът се измива и отцежда добре. Ягодите се режат на четвъртини,а синьото сиренето на малки парчета. Ореховите ядки се разполовяват на две.

Всички продукти се смесват и овкусяват със сол, зехтин и балсамова редукция.

Задължително се сервира в компанията на бяло вино или розе.

Салата от спанак и ягоди

Салата от спанак и ягоди

Салата от спанак и ягоди

Салата за момичета

Салата от спанак и ягоди

Изкушение в червено и зелено

Салата от спанак и ягоди
Отпечатване
Общо време
6 min
Общо време
6 min
Продукти
  1. Бейби спанак
  2. Ягоди
  3. Орехи
  4. Синьо сирене
  5. Балсамова редукция
  6. Зехтин
  7. Сол
Инструкции
  1. Бейби спанакът се измива и отцежда добре. Ягодите се режат на четвъртини,а синьото сиренето на малки парчета. Ореховите ядки се разполовяват на две.
  2. Всички продукти се смесват и овкусяват със сол, зехтин и балсамова редукция.
Защо не?! http://mirenaancheva.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *