Смути от пъпеш и мента

Смути от пъпеш и мента

Един от символите на лятото е пъпешът. Така се случи, че изведнъж вкъщи се събраха накуп доста бройки от този плод, затова не се изненадвайте ако следващите публикации са с активното му участие.

Попрочетох малко за този плод и се изненадах от многото му полезни характеристики. Ще споделя някои от тях с вас;

Консумацията на пъпеш освежава, тонизира и спомага за освобождаване на организма от токсичните вещества.

Пъпешът е подходящ и за всеки, който спазва диета с цел сваляне на килограми, защото има високо водно съдържание и ниска калоричност. Плодът е богат на калий и магнезий, които допринасят за понижаването на кръвното налягане и нивото на вредния холестерол.

Пъпешът храни тимуса и щитовидната жлеза, а тяхното добро функциониране поддържа имунната система в изправност. Като бонус, пъпешът съдържа и рядък и ценен микроелемент – германий, за който се счита, че поддържа младостта на клетките.

И ако след всички тези хвалебствия за пъпеша, вече сте си обули сандалите и сте хукнали към пазара, то задължително купете и връзка прясна мента, защото днешната рецепта е за ароматно смути с пъпеш и мента.

Продуктите:

1 пъпеш с тегло 800-1000 гр.

1 връзка свежа мента

200 мл. вода (по желание)

Приготвяне:

Плодът се изстудява, почиства от кората и семките и се реже на едри парчета. Листенцата мента се откъсват от клонките и се измиват добре. Пъпешът и ментата се смилат в блендер до желаната консистенция. Ако желаете напитката да е по-течна се добавя и малко количество вода.

Смути от пъпеш и мента

Смути от пъпеш и мента

Смути от пъпеш и мента

Пъпеш

Импровизация с малини

Мента

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *