Чийзкейк с домашно сладко от малини

Чийзкейк с домашно сладко от малини

Чийзкейкът по мое мнение е от онези сладкиши, които опиташ ли веднъж, водят до пристрастяване. Лек, фин, ароматен и с възможност да бъде приготвян в много разнообразни вкусове, в зависимост от сладкото и основата. Освен това е толкова лесен за изпълнение, че оправдания от рода „Не ме бива в кухнята“ или „Нямам време“ изобщо не се котират.

Правила съм чийзкейкове с основа от различни бисквити – такива с мляко, с масло, с какао, лимонови и каквито още са ми попадали и всеки път резултатът е бил страхотен. По отношение на сладкото съм използвала такова от боровинки, ягоди, горски плодове и малини. Този конкретно е с основа от два вида бисквити и е намазан с домашно сладко от малини и смело мога да кажа, че е моят фаворит. Горещо препоръчвам вие също да проведете свои си експерименти и да откриете вашата любима комбинация от основа и сладко.

Заслугата за домашното сладко от малини не е моя и затова не очаквайте от мен рецепта за него. Прави го майка ми, защото дъщеря ми супер много обича малинки, а баба й нищо не може да й откаже 🙂

Продуктите:

1 пакет от 165 гр. чаени бисквити с мляко

1 пакет от 165 гр. чаени бисквити с какао

100 гр. масло

120 гр. захар

1 ванилия

4 яйца

6 пакетчета крема сирене

½ бурканче домашно сладко от малини

Приготвяне:

Бисквитите се смилат в кухненски робот/блендер/чопър. Към тях се добавя разтопеното масло и съставките се разбъркват до получаване на „мокър пясък“. Сместа се изсипва на дъното на разкопчаваща се форма с диаметър 24 см. Притиска се силно и се заглажда.

Крема сиренето заедно със захарта и ванилията се разбиват с миксер. Добавят се яйцата и се разбива до гладка смес, която се изсипва върху основата от бисквити.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Чийзкейкът е готов, когато при разклащане на формата е стегнат по краищата и леко мърда в средата.

Охлажда се и се намазва със сладкото от малини.

Добре е преди консумация да престои няколко часа в хладилник.

Чийзкейк с домашно сладко от малини

Чийзкейк с домашно сладко от малини

Чийзкейк с домашно сладко от малини

Малини, малини, малини

Чийзкейк с домашно сладко от малини
Порции 8
Отпечатване
Време за приготвяне
10 min
Време за готвене
40 min
Общо време
50 min
Време за приготвяне
10 min
Време за готвене
40 min
Общо време
50 min
Продукти
 1. 1 пакет от 165 гр. чаени бисквити с мляко
 2. 1 пакет от 165 гр. чаени бисквити с какао
 3. 100 гр. масло
 4. 120 гр. захар
 5. 1 ванилия
 6. 4 яйца
 7. 6 пакетчета крема сирене
 8. ½ бурканче домашно сладко от малини
Инструкции
 1. Бисквитите се смилат в кухненски робот/блендер/чопър. Към тях се добавя разтопеното масло и съставките се разбъркват до получаване на „мокър пясък“. Сместа се изсипва на дъното на разкопчаваща се форма с диаметър 24 см. Притиска се силно и се заглажда.
 2. Крема сиренето заедно със захарта и ванилията се разбиват с миксер. Добавят се яйцата и се разбива до гладка смес, която се изсипва върху основата от бисквити.
 3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Чийзкейкът е готов, когато при разклащане на формата е стегнат по краищата и леко мърда в средата.
 4. Охлажда се и се намазва със сладкото от малини.
 5. Добре е преди консумация да престои няколко часа в хладилник.
Защо не?! http://mirenaancheva.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *